Saturday, April 10, 2010

Kenapa Zionis lantik Anwar Diplomat Jemputan CFR ?

Kalau di Amerika Syarikat, CFR atau Council on Foreign Relations merupakan satu organisasi yang kontroversi kerana dikaitkan dengan kepentingan-kepentingan Zionis atau neo-konservatif dalam urusan polisi luar Amerika Syarikat.

Kepada rakyat Amerika, cempur tangan organisasi CFR didalangi oleh kumpulan elit Yahudi beraliran Zionis yang berkepentingan menggunakan wang pembayar cukai setiap kepala warganegara Amerika untuk memutuskan satu-satu polisi ke atas negara luar.

Misalnya CFR telah melobi ahlinya Paul Wolfowitz (ketika itu berjawatan Timbalan Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat untuk berkempen meneruskan serangan ke atas Iraq. Berapa banyak wang pembayar cukai warganegara Amerika terpaksa dibelanjakan untuk memastikan cita-cita CFR dan Paul Wolfowitz menang di Iraq. Berapa belanja untuk tentera,senjata, badan-badan risikan, pelobi dan sebagainya untuk memastikan bumi Iraq dapat ditawan.

Perang Iraq yang berslogankan ‘Operation Iraqi Freedom’ (Operasi Kebebasan Rakyat Iraq) itu telah mengorbankan lebih 1.2 juta nyawa [kajian daripada independent polling agency pada September 2007] dan lebih 5 juta kanak-kanak Iraq menjadi anak yatim [kajian kerajaan Iraq pada Disember 2007]. klik di sini

Semua ini, dihitung dan dinilai oleh rakyat Amerika. Malah isu CFR serta peperangan di Iraq menjadi satu modal besar parti Demokrat untuk menumbangkan parti Republikan pimpinan Presiden Bush-Dick Cheney.

Wartawan Alex Jones pernah ditangkap oleh Polis Texas kerana bertanyakan soalan berkenaan dengan CFR dan Federal Reserve (the Fed) semasa ucapan Bush di DuPont Photomask Facility, pada tahun 1998.

Sebelum ditangkap polis, Alex Jones bertanyakan soalan seperti berikut :

"Sir, shouldn't we abolish the Federal Reserve and the CFR? That's the real reality that none of you will talk about and most of you are members. That's what's destroying this country governor. Don't you stand for America sir? What about the Federal Reserve and the CFR?"

[Tuan, bolehkah kita mansuhkan Rizab Persekutuan dan CFR? Itu hakikat sebenar yang tiada dalam ucapan anda dan kebanyakan daripada anda adalah ahli-ahlinya. Perkara itu (FED/CFR) merosakkan negara ini, gabenor. Adakah anda mempertahankan negara ini, tuan ? Bagaimana (pendirian anda) tentang Simpanan Persekutuan dan CFR?"]

CFR adalah berkaitan Federal Reserve. CFR merupakan 'pemutus dasar polisi luar Amerika', manakala Federal Reserve adalah Pusat Kewangan Amerika Syarikat. Kedua-duanya dikuasai oleh Yahudi Amerika Syarikat yang beraliran Zionis.

Penangkapan warganegara Amerika Syarikat sendiri apabila bertanyakan soalan berkaitan CFR dan FED membayangkan isu kedua-dua organisasi itu amat sensitif di Amerika Syarikat juga boleh ditafsirkan warganegara Amerika sendiri tidak suka wang cukai yang dibayar oleh setiap warganegara dilaburkan untuk melakukan perkara yang tidak menguntungkan rakyat.

Kenapa Zionis pilih Anwar sebagai diplomat jemputan CFR ?

CFR merupakan organisasi elit Amerika Syarikat yang didalangi oleh kumpulan Zionis dan hanya warganegara Amerika Syarikat layak menjadi ahli kumpulan tersebut.

Persoalannya kenapa Anwar Ibrahim, warganegara dari Malaysia dipilih menjadi salah seorang 'Ahli Jemputan' organisasi itu ?

Anwar sendiri mengakui beliau merupakan Diplomat Jemputan CFR dalam surat samannya kepada Chandra Muzafar bertarikh 7 Mac 2008.

Tulis surat saman yang disiarkan sendiri oleh Anwar di laman rasminya [klik di sini] : "Plaintif (Anwar) pada masa yang material merupakan penasihat kepada Parti Keadilan Rakyat Malaysia. Plaintif juga merupakan antara lain, ‘Visiting Diplomat’ di Council of Foreign Relations, New York"

Bukti ini disokong pula dengan ucapan Anwar di Kelab Country Paradise Taman Melawati, Kuala Lumpur, pada 14 April 2005 yang mengatakan semasa menetap di Amerika Syarikat beliau sibuk dengan urusan kerajaan Amerika Syarikat, salah satunya CFR. Lihat video di atas.

Salah satu polisi luar yang menjadi isu kepada rakyat Amerika adalah serangan ke atas Iraq.

Bagaimana pendirian Anwar sebagai diplomat jemputan CFR terhadap 'serangan Iraq' itu ?

Pada tahun 2005 (ketika hangat isu perang Iraq), Anwar menyatakan pendiriannya mengenai isu peperangan tersebut di program ‘US-Islamic World Forum di Doha, Qatar pada 10-12 April 2005, anjuran The Brookings Institution & The Saban Center For Midddle East Policy.

The Brokings dan The Saban Center merupakan badan pemikir yang menjadi salah satu mata rantai CFR.

Kata Anwar, “..Angin perubahan daripada autokrasi(kuku besi) kepada demokrasi telah bertiup merentasi pelbagai sempadan dalam dunia Islam..Perang Iraq, walaupun dicemari pelbagai kontroversi (tetapi) telah menghasilkan pilihanraya demokrasi pertama untuk negara itu (Iraq)…”

“…Dalam hal ini, saya ingin katakan bahawa, walaupun pada prinsipnya, saya menentang peperangan tetapi saya terpaksa mengalah kepada suara kebebasan di Iraq, tidak dapat dibendung selepas penindasan dan paksaan yang dilakukan (oleh Sadam Hussein) selama berdekad-dekad..

“… Saya berani katakan, jika sekiranya diberi peluang kepada dunia Islam, bukan sahaja di Iraq, tetapi seluruh dunia Islam akan bersetuju untuk menikmati demokrasi (walaupun melalui peperangan)…”

Berdasarkan ucapan di atas, jelaslah Anwar bersetuju peperangan di Iraq atas nama demokrasi. Anwar hanya menyatakan pada prinsipnya beliau menentang peperangan, tetapi hujah-hujah seterusnya Anwar menyatakan persetujuannya ke atas peperangan tersebut.

Tidak diperjelaskan hujah prinsipnya menentang peperangan, tetapi dihuraikan secara panjang lebar sebab-sebab persetujuan peperangan itu, semuanya untuk ‘kebebasan’, ‘pilihanraya demokratik’, dan ‘Iraq ditindas dan ditekan oleh pemimpin kuku besi, Sadam Hussein’. Lihat bukti video di bawah.

Adakah faktor ini, zionis melantik Anwar sebagai diplomat jemputan CFR ? Sebagai penyokong usaha Zionis yang datang dari negara muslim sendiri ?